Munsterkaas of geitenkaasvoor vulling, indien hoofdgerecht
Instructies
Snijd de witlofstronken in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern indien gewenst.
Bestrooi de witlofhelften met zout en peper.
Haal de witlofhelften achtereenvolgens door de bloem, losgeklopt eiwit en het fijngemalen witbrood, zodat er een dun paneerlaagje ontstaat.
Verhit de frituurolie tot 180°C.
Frituur de witlofhelften een voor een in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat de gefrituurde witlof uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze nogmaals met een beetje zout en peper.
Serveer de witlofrolletjes eventueel met wat geraspte sinaasappelschil als garnituur, als amuse of bijgerecht.
Als hoofdgerecht, vul de holtes van de witlofhelften voor het paneren met een mengsel van aardappelpuree en Munster of geitenkaas, en frituur volgens dezelfde methode.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een mooie combinatie met de knapperige witlofrolletjes.