Knapperige Witlofrolletjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote witlofstronken
  • Bloem
  • 2 eiwitten losgeklopt
  • 4 sneetjes witbrood
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse sinaasappels optioneel, voor garnering

Eventueel

  • wildbiefstuk voor serveren
  • aardappels voor vulling, indien hoofdgerecht
  • Munsterkaas of geitenkaas voor vulling, indien hoofdgerecht

Instructies

  • Snijd de witlofstronken in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern indien gewenst.
  • Bestrooi de witlofhelften met zout en peper.
  • Haal de witlofhelften achtereenvolgens door de bloem, losgeklopt eiwit en het fijngemalen witbrood, zodat er een dun paneerlaagje ontstaat.
  • Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • Frituur de witlofhelften een voor een in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat de gefrituurde witlof uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze nogmaals met een beetje zout en peper.
  • Serveer de witlofrolletjes eventueel met wat geraspte sinaasappelschil als garnituur, als amuse of bijgerecht.
  • Als hoofdgerecht, vul de holtes van de witlofhelften voor het paneren met een mengsel van aardappelpuree en Munster of geitenkaas, en frituur volgens dezelfde methode.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een mooie combinatie met de knapperige witlofrolletjes.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 1 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch