Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus
Allerhande 2006
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
ml
sinaasappelsap
▢
160
ml
gevogeltefond
pot
▢
50
ml
rode port
▢
1
theelepel
aardappelzetmeel
eventueel
▢
2
eendenborstfilets
op kamertemperatuur
▢
1
eetlepel
olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Laat het sinaasappelsap met de fond en de port op hoog vuur in circa 15-20 minuten inkoken tot een dikke stroperige saus.
Bind de saus eventueel met 1 theelepel aardappelzetmeel.
Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en wrijf ze naar smaak in met zout en peper.
Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met olie.
Verhit de grillpan en gril de filets op het vetlaagje 4-5 minuten, keer ze om en gril ze nog 1 minuut.
Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 minuten garen.
Neem 1 eetlepel van het eendenvet uit de grillpan en roer dat door de sinaasappel-portsaus.
Serveer de eendenborst met de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met spruitjes, notenboter en tagliatelle.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Extra aanwijzing
Snel te maken