Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Eendenborst in Sinaasappel-Port Glans
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
28
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
grillpan
Bakplaat
scherp mes
Ingrediënten
▢
150
ml
sinaasappelsap
▢
160
ml
gevogeltefond
▢
50
ml
rode port
▢
1
theelepel
aardappelzetmeel
optioneel
▢
2
eendenborstfilets
op kamertemperatuur
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Laat het sinaasappelsap samen met de gevogeltefond en rode port op hoog vuur in circa 15-20 minuten inkoken tot een dikke, stroperige saus.
Bind de saus eventueel met 1 theelepel aardappelzetmeel.
Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en kruid ze naar smaak met zout en peper.
Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met olie.
Verhit een grillpan en gril de filets op het vetlaagje gedurende 4-5 minuten, keer ze om en gril ze nog 1 minuut.
Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 minuten garen.
Neem 1 eetlepel van het eendenvet uit de grillpan en roer dat door de sinaasappel-portsaus.
Serveer de gegrilde eendenborst met de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaak van de eendenborst en de zoete, kruidige saus.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
12
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Koolhydraat arm