Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indiase Gehaktballetjes met Gekookte Eitjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
8 henneneitjes
300 g rundergehakt
1 el milde Indiase currypasta
½ zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
1 kropje little gem sla
2 el paneermeel
1 ei, losgeklopt (gebruik de helft)
3 el roerbakolie
Ingrediënten
▢
8
henneneitjes
▢
300
g
rundergehakt
▢
1
eetlepel
milde Indiase currypasta
pot
▢
½
zakje
verse koriander
à 15 g, fijngesneden
▢
1
kropje
little gem
sla
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
1
ei
losgeklopt
▢
3
eetlepels
roerbakolie
Instructies
Breng een ruime laag water in een pan aan de kook en voeg de eieren toe.
Kook de eieren in 4-6 minuten bijna hard.
Plaats de eieren in een vergiet en spoel ze af met koud water.
Pel de eieren.
Meng het gehakt met de currypasta, 2 theelepels zout, het paneermeel, de helft van het losgeklopte ei en de koriander.
Kneed alles goed door tot het gehakt smeuïg is.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties.
Duw in elke portie gehakt een ei en vorm het gehakt rond het ei tot een glad balletje.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10-15 minuten rondom bruin en gaar.
Snijd het kropje little gem sla in heel fijne reepjes en verdeel deze over een schaal.
Leg de gehaktballetjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, vormt een mooie aanvulling op de smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
22
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Ei
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
India
Jaargetijde:
Snel te maken