Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjes met eitjes
Allerhande 2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
henneneitjes
▢
300
g
rundergehakt
▢
1
eetlepel
milde Indiase currypasta
pot
▢
½
zakje
verse koriander
à 15 g, fijngesneden
▢
1
kropje
little gem
sla
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
1
ei
losgeklopt
▢
3
eetlepels
roerbakolie
Instructies
Breng in een pan een ruime laag water aan de kook en leg de eieren erin.
Kook de eitjes in 4-6 minuten bijna hard.
Leg ze in een vergiet en spoel ze af met koud water.
Pel de eieren.
Meng het gehakt met de currypasta, 2 theelepels zout, het paneermeel, de helft van het
losgeklopte ei (de rest van dit ei wordt niet gebruikt) en de koriander.
Kneed alles goed door tot het gehakt smeuïg is.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties.
Duw in elke portie gehakt een eitje en vorm het gehakt rond het eitje tot een glad balletje.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10-15 minuten rondom bruin en gaar.
Snijd het kropje sla in heel fijne reepjes en verdeel deze over een schaal.
Leg de gehaktballetjes erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Ei
Extra aanwijzing
Snel te maken