Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjes met ricotta en pijnboompitten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
rundergehakt
▢
100
g
ricotta
kaas
▢
15
g
verse basilicum
fijngesneden
▢
100
g
pijnboompitten
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
50
g
tomatentapenade
Instructies
Meng het gehakt met de ricotta en de fijngesneden basilicum.
Breng op smaak met (veel) zout en (versgemalen) peper.
Kneed het ricottamengsel goed door en vorm er met vochtige handen 18 kleine balletjes van.
Leg de pijnboompitten op een groot bord en rol de gehaktballetjes erdoorheen.
Druk ze goed aan.
Bak de gehaktballetjes in de olie rondom op middelhoog vuur in 20 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Italië