Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ricotta-Pijnboompitten Gehaktballetjes met Tomatentapenade
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
600
g
rundergehakt
▢
100
g
ricotta kaas
▢
15
g
verse basilicum
fijngesneden
▢
100
g
pijnboompitten
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
50
g
tomatentapenade
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Meng het gehakt, ricotta, fijngesneden basilicum, zout en peper in een kom.
Kneed het mengsel goed door en vorm er met vochtige handen 18 kleine gehaktballetjes van.
Rol de gehaktballetjes door de pijnboompitten op een bord en druk ze goed aan zodat de pijnboompitten goed blijven plakken.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de gehaktballetjes in de hete olie rondom goudbruin en gaar, dit duurt ongeveer 20 minuten.
Serveer de gehaktballetjes met tomatentapenade als dip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij de hartige smaak van de gehaktballetjes en de romige ricotta.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
45
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Snack
Land van herkomst
Italië