Meng het gehakt met het ei, verkruimelde beschuit, de helft van de chilisaus, ½ theelepel zout en peper.
Vorm hier 4 hamburgers van.
Leg de ovenfrites op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven af.
Kook de bospeen in weinig water met zout gedurende 10 minuten gaar.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de gehaktburgers aan beide kanten bruin.
Zet het vuur laag en laat het vlees in 10 minuten gaar worden.
Snijd de ananasschijven fijn en meng ze door de rest van de chilisaus.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de gegrilde gehaktburgers op vier borden en schep de ananassalsa erover.
Serveer de gehaktburgers met ananassalsa samen met de gekookte bospeen en ovenfrites.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht. De wijn zal de hartige smaken van het gehakt complementeren en de zoete en pittige tonen van de chilisaus en de ananassalsa in balans brengen.