Gegrilde Gehaktburgers met Ananassalsa
Ingrediënten
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 ei
- 1 beschuit verkruimeld
- 4 eetlepels zoete chilisaus
- 750 g ovenfrites diepvries
- 1 bos bospeen schoongemaakt
- 2 eetlepels boter
- 1 blikje ananasschijven op sap 220 g, uitgelekt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Meng het gehakt met het ei, verkruimelde beschuit, de helft van de chilisaus, ½ theelepel zout en peper.
- Vorm hier 4 hamburgers van.
- Leg de ovenfrites op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven af.
- Kook de bospeen in weinig water met zout gedurende 10 minuten gaar.
- Smelt de boter in een koekenpan en bak de gehaktburgers aan beide kanten bruin.
- Zet het vuur laag en laat het vlees in 10 minuten gaar worden.
- Snijd de ananasschijven fijn en meng ze door de rest van de chilisaus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de gegrilde gehaktburgers op vier borden en schep de ananassalsa erover.
- Serveer de gehaktburgers met ananassalsa samen met de gekookte bospeen en ovenfrites.