Verwarm de rode kool in een pan volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Was de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor.
Snijd de appel vervolgens in 8 plakken.
Verhit 3 eetlepels boter in een braadpan.
Bak de ui en knoflook gedurende 1 minuut.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze gedurende 6 minuten.
Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de plakken appel gedurende 2 minuten.
Leg een plakje appel op een bord, schep er wat aardappelpuree op, leg er nog een plakje appel op, nog een schep puree en dek af met een plak geitenkaas.
Plaats het bord met het torentje gedurende 2 minuten onder de hete grill.
Breng de paddenstoelenmelange op smaak met zout en peper en serveer deze naast het torentje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze smaakvolle en romige aardappel-paddenstoelentorentjes passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.