Gegratineerd Aardappel-Paddenstoelentorentje met Geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 appel
  • 520 g gekookte rode kool met appel
  • 500 g verse aardappelpuree met kastanje en appel
  • 4 el roomboter
  • 300 g verse geitenkaas met honing

Instructies

  • Verwarm de rode kool in een pan volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Was de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  • Snijd de appel vervolgens in 8 plakken.
  • Verhit 3 eetlepels boter in een braadpan.
  • Bak de ui en knoflook gedurende 1 minuut.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze gedurende 6 minuten.
  • Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de plakken appel gedurende 2 minuten.
  • Leg een plakje appel op een bord, schep er wat aardappelpuree op, leg er nog een plakje appel op, nog een schep puree en dek af met een plak geitenkaas.
  • Plaats het bord met het torentje gedurende 2 minuten onder de hete grill.
  • Breng de paddenstoelenmelange op smaak met zout en peper en serveer deze naast het torentje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze smaakvolle en romige aardappel-paddenstoelentorentjes passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 44 g | Protein: 19 g | Vet: 25 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Europa / Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch