Bak de helft van de gesnipperde ui gedurende 1 minuut.
Voeg de risottorijst toe en bak deze gedurende 1 minuut mee tot de korrels glanzen.
Breng op smaak met zout en peper en voeg beetje bij beetje 1200 ml water toe.
Maak de winterpeen schoon en snijd deze in plakjes.
Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan.
Bak de rest van de ui samen met de winterpeen gedurende 4 minuten.
Dek de pan af en laat de wortel in ongeveer 15 minuten beetgaar stoven.
Snijd de gorgonzola in stukken en knip de peterselie fijn.
Schep de room culinair en de helft van de fijngeknipte peterselie door de risotto.
Verdeel de gorgonzola over de gestoofde wortel en laat deze een beetje smelten.
Verdeel de risotto over vier borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
Schep voorzichtig de gestoofde wortel naast de risotto op de borden
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige risotto met de pittige smaak van gorgonzola vraagt om een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Barbera.