Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken.
Kook ze met een snufje zout in ca.
20 minuten gaar.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Maak de rode paprika schoon en snijd deze in reepjes.
Verhit 3 eetlepels vloeibare margarine in een braadpan.
Schroei de varkensfiletlapjes aan beide kanten dicht.
Verlaag de warmtebron en bak de filetlapjes in 10 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
Bestrooi ze met zout en peper.
Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels vloeibare margarine.
Voeg de uien en paprika toe en bak ze ca.
5 minuten zachtjes.
Giet de aardappels af en maak er met de melk een puree van.
Schep het uimengsel door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de gegrilde varkensfiletlapjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De hartige smaken van de stamppot en de sappige varkensfiletlapjes vragen om een rode wijn met een fruitig karakter. Probeer een lichte Pinot Noir uit Frankrijk of een Merlot uit Chili voor een goede combinatie.