Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukjes.
Schil de knolselderij en snijd deze ook in stukjes.
Kook de aardappels en knolselderij in 15 minuten beetgaar.
Verwarm de snijbonen volgens de gebruiksaanwijzing.
Laat de witte bonen uitlekken en warm ze samen met de snijbonen mee.
Verwarm de melk in de magnetron (op 700 watt) gedurende 1 minuut.
Stamp de aardappels en knolselderij samen met de margarine en melk tot een luchtige puree.
Roer de snijbonen en witte bonen door de puree en breng de stamppot op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Prik de rookworstjes in en verwarm ze 2 keer gedurende 1 minuut in de magnetron.
Verdeel de stamppot over de borden en leg de rookworstjes erbovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De stevige smaken van de stamppot en de rookworst vragen om een lichte rode wijn met fruitige tonen. Probeer een Pinot Noir uit Duitsland of een Beaujolais uit Frankrijk voor een goede combinatie.