Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepofte aardappels met bacon avocadosaus
AllerHande 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
vastkokende
aardappels
van gelijke grootte
▢
6
plakjes
bacon
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
grofgemalen zeezout
▢
1
rijpe
avocado
▢
1
eetlepel
medium dry sherry
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
2
eetlepels
yoghurt
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
7½
verse
koriander
fijngehakt
Instructies
Aardappels schoonboenen en in water met zout 10 minuten voorkoken.
In droge koekenpan bacon krokant uitbakken, laten uitlekken op keukenpapier.
Aardappels afgieten en in vergiet laten uitdampen.
Aardappels hier en daar met vork inprikken, met olie bestrijken en bestrooien met zout.
Elke aardappel afzonderlijk verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.
Avocado halveren, pit verwijderen (bewaren) en vrucht schillen.
In afsluitbaar schaaltje vruchtvlees met sherry en citroensap met vork fijnprakken.
Yoghurt, knoflook en koriander door avocado mengsel roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Pit in mengsel drukken (voorkomt verkleuren) en tot gebruik in koelkast zetten.
Foliepakketjes tussen gloeiende houtskool in barbecue leggen en aardappels in 15 à 20 minuten gaar poffen.
Intussen avocadosaus op kamertemperatuur laten komen.
Aardappels opensnijden en avocadosaus erin scheppen.
Bacon erboven in stukken breken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
Extra aanwijzing
Snel te maken