Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Gepofte Aardappels met Bacon Avocadosaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
8
vastkokende
aardappels van gelijke grootte
▢
6
plakjes
bacon
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
Grofgemalen zeezout
▢
1
rijpe
avocado
▢
1
eetlepel
medium dry sherry
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
2
eetlepels
yoghurt
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
7½
verse
koriander
fijngehakt
Instructies
Boen de aardappels schoon en kook ze 10 minuten voor in water met zout.
Bak de bacon krokant in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Giet de aardappels af en laat ze in een vergiet uitdampen.
Prik de aardappels hier en daar in met een vork, bestrijk ze met olie en bestrooi met zout.
Verpak elke aardappel afzonderlijk in een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.
Halveer de avocado, verwijder de pit (bewaren) en schil de vrucht.
Prak het vruchtvlees in een afsluitbaar schaaltje fijn met sherry en citroensap.
Roer de yoghurt, knoflook en koriander door het avocado-mengsel en breng op smaak met zout en peper.
Druk de pit in het mengsel (om verkleuring te voorkomen) en zet tot gebruik in de koelkast.
Leg de foliepakketjes tussen de gloeiende houtskool in de barbecue en pof de aardappels in 15 à 20 minuten gaar.
Laat ondertussen de avocadosaus op kamertemperatuur komen.
Snijd de aardappels open en schep de avocadosaus erin.
Breek de gebakken bacon erboven in stukken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de knapperige gepofte aardappels met de verrukkelijke bacon avocadosaus als bijgerecht bij je favoriete barbecuegerechten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Snel te maken