6middelgrotevastkokende aardappelsca. 125 g per stuk
3eetlepelsextra vierge olijfoliemet basilicum
½eetlepelmilde paprikapoeder
Versgemalen zwarte peper
Grof zeezout
150gGriekse yoghurt
2bosuitjesin ringetjes gesneden
2eetlepelsverse dillefijngesneden
Zout naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Boen de aardappels goed schoon onder stromend water en dep ze droog.
Schil ze niet.
Halveer de aardappels in de lengte en bestrijk de schilkant royaal met olijfolie.
Leg de aardappels naast elkaar in een bakblik of braadslede, met de snijkant naar boven.
Meng in een kommetje 2 eetlepels (basilicum)olie met het paprikapoeder en smeer dit mengsel over het snijvlak van de aardappels.
Maal royaal zwarte peper over de aardappels en strooi er wat grof zeezout over.
Schuif de aardappels in het midden van de oven en pof ze in 25-30 minuten bruin en gaar.
Maak ondertussen de saus door de Griekse yoghurt los te roeren in een schaaltje en de bosuitjes en dille erdoor te mengen.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de gepofte aardappels met de romige Griekse yoghurtsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Optioneel:
strooi nog wat karwijzaadjes (kummel) over de aardappels voor extra smaak.
Wijnadvies:
Deze gepofte aardappels met romige Griekse yoghurtsaus passen goed bij gegrild vlees of gebakken kipfilet. Als drankje zou een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uitstekend samengaan met de kruidige aardappels en de romige saus.