Knapperige Gepofte Aardappels met Romige Griekse Yoghurtsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 middelgrote vastkokende aardappels ca. 125 g per stuk
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie met basilicum
  • ½ eetlepel milde paprikapoeder
  • Versgemalen zwarte peper
  • Grof zeezout
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels verse dille fijngesneden
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Boen de aardappels goed schoon onder stromend water en dep ze droog.
  • Schil ze niet.
  • Halveer de aardappels in de lengte en bestrijk de schilkant royaal met olijfolie.
  • Leg de aardappels naast elkaar in een bakblik of braadslede, met de snijkant naar boven.
  • Meng in een kommetje 2 eetlepels (basilicum)olie met het paprikapoeder en smeer dit mengsel over het snijvlak van de aardappels.
  • Maal royaal zwarte peper over de aardappels en strooi er wat grof zeezout over.
  • Schuif de aardappels in het midden van de oven en pof ze in 25-30 minuten bruin en gaar.
  • Maak ondertussen de saus door de Griekse yoghurt los te roeren in een schaaltje en de bosuitjes en dille erdoor te mengen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gepofte aardappels met de romige Griekse yoghurtsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Optioneel:

strooi nog wat karwijzaadjes (kummel) over de aardappels voor extra smaak.

Wijnadvies:

Deze gepofte aardappels met romige Griekse yoghurtsaus passen goed bij gegrild vlees of gebakken kipfilet. Als drankje zou een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uitstekend samengaan met de kruidige aardappels en de romige saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Saus
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch