Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde kalkoen worstjes en venkel met kruidentapenade
AllerHande 2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bakje
groene olijventapenade
100 g
▢
1
zakje
verse basilicum
15 g, in reepjes
▢
½
zakje
verse peterselie
à 30 g, fijngesneden
▢
2
takjes
munt
grofgesneden
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
2
venkelknollen
▢
2
rode uien
▢
2
schaaltjes
kalkoengrillworstjes varia
▢
½
citroen
Instructies
Ovengrill voorverwarmen.
In kom tapenade mengen met fijngesneden kruiden, zout en peper naar smaak toevoegen.
Tapenade smeuïger maken met 2-3 eetlepels olie.
Topjes en onderkant van venkel snijden.
Knol halveren en in plakjes snijden.
Uien pellen, halveren en in plakjes snijden.
In schaal plakjes venkel en ui loshalen en mengen met 1 eetlepel olie.
Venkel en ui over bakplaat uitspreiden.
Bakplaat in midden van oven schuiven en groenten in 10-15 minuten gaar roosteren.
Tussentijds bakplaat eventueel een richel hoger onder grill plaatsen.
Grillpan verhitten.
Worstjes bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper.
Worstjes in ca. 10 minuten goudbruin en gaar grillen, regelmatig omdraaien.
Groenten uit oven nemen, citroen erboven uitknijpen en omscheppen met zout en peper.
Op elk bord 3 verschillende worstjes leggen, groenten en tapenade ernaast scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met geroosterd brood of aardappelsalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
Extra aanwijzing
Snel te maken