Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofde hamlappen met hutspot
AllerHande 2005
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
hamlappen
in grove stukken
▢
50
g
boter
▢
500
g
aardappels
geschild
▢
1
kilo
panklare hutspotgroente
schaal
▢
1
eetlepel
verse tijmblaadjes
▢
250
ml
vleesbouillon
van tablet
▢
150
ml
volle melk
▢
3
plakjes
ontbijtkoek
in blokjes
▢
2
sneetjes
oud witbrood
verkruimeld
Instructies
Vlees inwrijven met zout en peper.
In braadpan helft van boter verhitten en vlees rondom bruinbakken.
Ui (uit hutspotgroenten) 2-3 minuten zachtjes meebakken.
Helft van tijm toevoegen en bouillon erbij schenken.
Vlees 20 minuten zachtjes stoven.
Aardappels met hutspotgroente in 20 minuten gaarkoken, afgieten en fijnstampen.
Met melk, 10 g boter en rest van tijm tot smeuïge puree roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Ontbijtkoek door vlees scheppen en vocht al roerend binden.
Vlees met saus in ovenschaal scheppen en hutspot erover uitstrijken.
Rest van boter smelten en door broodkruim scheppen.
Broodkruim over hutspot strooien.
Schaal tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Schotel in midden van oven in 1 uur goudbruin en door en door heet laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
De bouillon kan worden vervangen door donker bier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland