Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de ui (uit de hutspotgroenten) toe en bak deze 2-3 minuten zachtjes mee.
Voeg de helft van de tijm toe en schenk de bouillon erbij.
Laat het vlees 20 minuten zachtjes stoven.
Kook ondertussen de aardappels met de hutspotgroenten in 20 minuten gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
Roer de melk, 10 g boter en de rest van de tijm door de puree tot een smeuïge puree ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de ontbijtkoek door het vlees en bind het vocht al roerend.
Schep het vlees met de saus in een ovenschaal en strijk de hutspot erover uit.
Smelt de rest van de boter en meng deze door het broodkruim.
Strooi het broodkruim over de hutspot.
Zet de schaal afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de schotel in het midden van de oven in 1 uur goudbruin en door en door heet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gestooofde hamlappen met hutspot passen goed bij een stevige rode wijn zoals een Merlot. De volle smaak van de wijn en de zachte tannines complementeren de rijke smaken van het gerecht.