600griblappen of runderlappenin grove stukken gesneden
2eetlepelsrode-wijnazijn
3eetlepelsolijfolie
1eetlepelgedroogde oregano
2theelepelschilipoeder
1eetlepeltomatenpuree
125mlvleesbouillonvan ¼ tablet
4tomatenin partjes gesneden
2gele paprika'sin grove stukken gesneden
200gGriekse feta
Instructies
Meng het vlees in een ovenschaal met rode-wijnazijn, olijfolie, gedroogde oregano en chilipoeder.
Laat de smaken 15 minuten intrekken.
Voeg de tomatenpuree, zout en peper toe aan het vlees en meng goed door.
Roer de vleesbouillon door het vlees en bedek de ovenschaal met een deksel.
Plaats de ovenschaal in een koude oven en schakel de oven in op 175 °C.
Stoof het vlees gedurende minstens 2 uur zachtjes gaar.
Schep het vlees af en toe om.
Voeg na 1 uur de tomaten en paprika's toe aan het vlees en meng goed door.
Haal de ovenschaal uit de oven en verkruimel de Griekse feta erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke stoofschotel met rundvlees met rijst en een frisse ijsbergsalade met olijven.
Wijnadvies:
Een goede wijn om hierbij te serveren is een Griekse rode wijn zoals Agiorgitiko of Xinomavro, die goed past bij de kruidige en hartige smaken van het gerecht.