1blikjeolijven gevuld met ansjovis200 g, gehalveerd
200gfetain blokjes
Instructies
Kook de minikrieltjes in 5-6 minuten gaar en laat ze uitlekken in een vergiet.
Meng de kipspiesjes in een schaal met 1 eetlepel olie.
Verhit een grillpan en rooster de kipspiesjes in 7-8 minuten rondom bruin en gaar.
Roer in een aparte schaal de Griekse yoghurt met 2 eetlepels olie en de helft van de fijngeknipte peterselie tot een saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de uitgelekte krieltjes, bleekselderij, olijven en feta door de yoghurtdressing.
Verdeel de krieltjessalade over vier borden.
Leg de gegrilde kipfilethaasjes ernaast en strooi de resterende fijngeknipte peterselie erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige en licht kruidige rode wijn zoals een Griekse Agiorgitiko past goed bij dit gerecht. De wijn vormt een mooie aanvulling op de gekruide kip en de mediterrane smaken van de salade.