Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indiase Kip Curry met Pandanrijst en Sperziebonen
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
deksel
Ingrediënten
▢
300
g
pandanrijst
▢
1
zakje
boemboe ajam smoor
Indonesische kruidenmix voor kip
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
4
kipfilets
in blokjes gesneden
▢
1
blikje
tomatenblokjes
400 g
▢
300
g
sperziebonen
diepvries
▢
2
eetlepels
gembersiroop
▢
4
eetlepels
gebakken uitjes
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Bereid de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de boemboe ajam smoor kort.
Voeg de kipfiletblokjes toe en bak ze rondom bruin.
Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe aan de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en laat de kip in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar stoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de bevroren sperziebonen door de kipcurry en laat nog 5 minuten mee koken.
Schep de kipcurry met sperziebonen in een warme schaal en meng met de gembersiroop en zout en peper naar smaak.
Serveer de Indiase kip curry met pandanrijst en bestrooi met gebakken uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Indiase kip curry met geurige pandanrijst en bestrooi met gebakken uitjes voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht en helpt de smaken te complementeren.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië