Indiase Kip Curry met Pandanrijst en Sperziebonen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 1 zakje boemboe ajam smoor Indonesische kruidenmix voor kip
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 kipfilets in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes 400 g
  • 300 g sperziebonen diepvries
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bereid de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de boemboe ajam smoor kort.
  • Voeg de kipfiletblokjes toe en bak ze rondom bruin.
  • Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe aan de pan en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en laat de kip in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de bevroren sperziebonen door de kipcurry en laat nog 5 minuten mee koken.
  • Schep de kipcurry met sperziebonen in een warme schaal en meng met de gembersiroop en zout en peper naar smaak.
  • Serveer de Indiase kip curry met pandanrijst en bestrooi met gebakken uitjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Indiase kip curry met geurige pandanrijst en bestrooi met gebakken uitjes voor extra crunch.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht en helpt de smaken te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Indonesië