Meng de salami, ½ theelepel zout en peper door het rundergehakt en vorm hiervan tussen je handen 4 gehaktballen.
Snipper een ui en snijd de andere ui in dunne ringen.
Rasp de aardappels grof (met behulp van een keukenmachine) en druk het vocht eruit met behulp van een zeef.
Meng de uisnippers, zout en peper door de geraspte aardappels.
Vorm 8 platte rondjes van het röstimengsel.
Verhit in 2 grote koekenpannen elk 2 eetlepels olijfolie.
Bak de rösti in de olie ongeveer 15 minuten aan elke kant op matig vuur, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie en braad hierin de gehaktballen rondom aan.
Leg een deksel op de pan en laat de gehaktballen nog ongeveer 15 minuten op zacht vuur bakken, af en toe keren.
Klop in een kom de resterende olijfolie met balsamicoazijn en zout en peper naar smaak tot een dressing.
Schik de plakken tomaat en uienringen op een schaal en druppel de dressing erover.
Verdeel de gehaktballen en rösti over vier borden en serveer met de tomatensalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse groene salade en knapperig brood.Wijnadvies: Deze Italiaanse gehaktballen passen goed bij een stevige rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.