1à 2 meergranen pistolets of andere broodjes naar keuze
200gkaasfondue
1eetlepelItaliaanse kruidendiepvries
Instructies
Verwarm de cherrytomaatjes in een koekenpan met antiaanbaklaag in olijfolie gedurende 2-3 minuten, of tot de velletjes knappen.
Bestrooi met zout.
Snijd ondertussen de rauwe ham in dunne reepjes en de broodjes in blokjes.
Leg de broodblokjes en tomaatjes op een groot bord.
Doe de kaasfondue in een magnetronbestendige kom.
Roer de hamreepjes en Italiaanse kruiden erdoorheen.
Verwarm de kaasfondue 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron, roer door en verwarm nog 1 minuut.
Plaats de fondueschaal op het bord en schep de tomaatjes ernaast.
Bestrooi de tomaatjes met zout.
Prik telkens een tomaatje of broodblokje aan een vork en doop in de gesmolten kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij deze kaas-ham fonduemaaltijd. De frisheid van de wijn snijdt door het rijke en romige karakter van de kaasfondue, terwijl het ook de hartigheid van de ham aanvult.