Kaas-Ham Fonduemaaltijd met Geroosterde Tomaatjes

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie met knoflook en chilipeper
  • Zout
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 1 à 2 meergranen pistolets of andere broodjes naar keuze
  • 200 g kaasfondue
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden diepvries

Instructies

  • Verwarm de cherrytomaatjes in een koekenpan met antiaanbaklaag in olijfolie gedurende 2-3 minuten, of tot de velletjes knappen.
  • Bestrooi met zout.
  • Snijd ondertussen de rauwe ham in dunne reepjes en de broodjes in blokjes.
  • Leg de broodblokjes en tomaatjes op een groot bord.
  • Doe de kaasfondue in een magnetronbestendige kom.
  • Roer de hamreepjes en Italiaanse kruiden erdoorheen.
  • Verwarm de kaasfondue 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron, roer door en verwarm nog 1 minuut.
  • Plaats de fondueschaal op het bord en schep de tomaatjes ernaast.
  • Bestrooi de tomaatjes met zout.
  • Prik telkens een tomaatje of broodblokje aan een vork en doop in de gesmolten kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij deze kaas-ham fonduemaaltijd. De frisheid van de wijn snijdt door het rijke en romige karakter van de kaasfondue, terwijl het ook de hartigheid van de ham aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 850 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 44 g | Vet: 55 g | Zout: 7.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken