Verwarm de olie in een grote braadpan en fruit hierin de uien en knoflook op laag vuur gedurende 5 minuten tot ze glazig zijn.
Voeg de currypasta toe en warm deze kort mee.
Bak de stukken kip in het currymengsel gedurende 5 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes.
Snijd ook de aardappels in blokjes.
Voeg de tomatenblokjes toe aan het kipcurrymengsel en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de aardappelblokjes en plakjes broccolistronk toe, en schenk de kippenbouillon erbij.
Breng aan de kook en laat de curry op laag vuur gedurende 30 minuten gaar worden.
Voeg na 20 minuten de broccoliroosjes toe en kook ze beetgaar in de curry.
Breng de curry op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren:
Serveer de romige kipcurry met rijst, een lepel Griekse yoghurt en verse korianderblaadjes.
Tips:
Je kunt de helft van de afgekoelde curry invriezen voor later gebruik. Ontdooi en verwarm de curry in de magnetron of op laag vuur. De ingevroren curry is twee maanden houdbaar.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde Gewürztraminer past uitstekend bij de exotische smaken van deze romige kipcurry.