Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
Giet ze af en laat met de deksel op de pan nog 2 minuten staan.
Verwarm de olie met de knoflook in een pannetje op laag vuur (de olie mag beslist niet koken).
Schep na 10 minuten de knoflook eruit en haal de schil eraf.
Roer de fijngesneden dille door de crème fraîche.
Verwarm de melk met de boter.
Voeg aardappels en knoflook toe en stamp het geheel fijn.
Serveer direct, met de dille-crème fraîche.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaartip:
Je kunt deze puree vooraf klaarmaken. Bereid de puree, laat 'm afkoelen en bewaar tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plaats. Verwarm de puree vervolgens 6 minuten in de magnetron of 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij deze romige knoflookaardappelpuree en kan de smaken mooi aanvullen.