Romige Knoflookaardappelpuree

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg kruimig kokende aardappels geschild en in stukjes
  • 100 ml olijfolie
  • 6 teentjes knoflook in de schil
  • Enkele takjes verse dille fijngesneden
  • 100 ml crème fraîche
  • 250 ml volle melk
  • 50 g boter

Instructies

  • Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en laat met de deksel op de pan nog 2 minuten staan.
  • Verwarm de olie met de knoflook in een pannetje op laag vuur (de olie mag beslist niet koken).
  • Schep na 10 minuten de knoflook eruit en haal de schil eraf.
  • Roer de fijngesneden dille door de crème fraîche.
  • Verwarm de melk met de boter.
  • Voeg aardappels en knoflook toe en stamp het geheel fijn.
  • Serveer direct, met de dille-crème fraîche.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bewaartip:

Je kunt deze puree vooraf klaarmaken. Bereid de puree, laat 'm afkoelen en bewaar tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plaats. Verwarm de puree vervolgens 6 minuten in de magnetron of 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.

Wijnadvies:

Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij deze romige knoflookaardappelpuree en kan de smaken mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 6 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Vegetarisch