Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de rode ui en knoflook gedurende 3 minuten.
Voeg de aubergine en rode paprika toe en roerbak nog 5 minuten.
Schenk de tomatenblokjes in de pan en laat de groenten met het deksel schuin op de pan nog 15 minuten zachtjes stoven.
Breng op smaak met rode-wijnazijn, kappertjes, zout, peper en eventueel een beetje suiker.
Kook de maccheroni volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Verdeel de maccheroni over twee platte borden en schep de gestoofde groenten erop.
Rasp de geitenkaas fijn over de pasta en groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze mediterrane maccheroni met gestoofde groenten met een groene salade en knapperig brood voor een heerlijke Italiaanse maaltijd.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij deze Mediterrane maccheroni met gestoofde groenten. De fruitige en kruidige tonen van de wijn vullen de smaken van de tomatensaus en de geroosterde groenten perfect aan.