Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Tonijn-Paprika Stoofpot
Marmitako
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
2
grote
uien
gesnipperd
▢
3
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
groene paprika's
in kleine blokjes
▢
1
eetlepel
pikante paprikapoeder
▢
½
zakje
verse peterselie
à 30 g, fijngehakt
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g, uitgelekt
▢
750
g
vastkokende aardappels
bijv. Lady Christl, in blokjes
▢
100
ml
droge sherry
▢
1
visbouillontablet
verkruimeld
▢
4
tonijnsteaks
Instructies
Verhit in een braadpan olijfolie en fruit de ui gedurende 5 minuten.
Voeg knoflook en paprikablokjes toe en bak 2 minuten mee.
Voeg paprikapoeder, peterselie en tomatenblokjes toe en bak nog 2-3 minuten zachtjes.
Meng de aardappelblokjes door het paprikamengsel.
Schenk de sherry, voeg het verkruimelde bouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook.
Draai het vuur lager en laat het geheel onafgedekt 15 minuten stoven tot de aardappel bijna gaar is.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de tonijn in blokjes en leg deze in de saus.
Leg het deksel op de pan en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes stoven (niet meer laten koken) tot de vis gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies:
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Marmitako met een gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.
Wijnadvies
Een droge Spaanse witte wijn zoals een Albariño past uitstekend bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Vis
Land van herkomst
Spanje
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij