Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Pasta met Salami en Artisjokken
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
14
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
pan
Ingrediënten
▢
300
g
pasta
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
fijngesneden
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
200
g
salami
in plakken en gehalveerd
▢
1
blik
artisjokken
400 g, uitgelekt en in plakken gesneden
▢
4
gedroogde
tomaten op olie
in reepjes
▢
1
theelepel
gedroogde munt of dragon
▢
100
g
olijven zonder pit
Instructies
Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur goudbruin.
Bak de gehalveerde plakken salami mee tot ze knapperig zijn.
Snijd de artisjokken in plakken en roer deze samen met de tomatenreepjes door het salamimengsel.
Breng op smaak met munt of dragon en (versgemalen) peper.
Giet de pasta af en verdeel deze over vier borden.
Verdeel het salamimengsel en de olijven over de borden en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
560
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2.3
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij