Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Pasta met Spekjes, Champignons en Mozzarella
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote koekenpan of hapjespan
Ingrediënten
▢
300
g
pipe rigate pasta
▢
250
g
magere spekreepjes
▢
250
g
champignons
in plakjes
▢
250
g
cherrytomaten
gehalveerd
▢
1
bol
mozzarella kaas
125 g
▢
2
eetlepels
verse peterselie
grof gesneden
▢
100
g
eikenbladslamelange
▢
2
eetlepels
olijfolie extra vierge
Instructies
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de spekreepjes in een grote koekenpan of hapjespan langzaam lichtbruin.
Voeg de champignons toe en bak ze 4-5 minuten mee tot ze goudbruin zijn.
Schep de cherrytomaten bij het champignonmengsel en bak ze 2 minuten mee.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Schep de warme pasta door het champignonmengsel.
Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de warme pasta.
Bestrooi met de peterselie en zout en (versgemalen) peper naar smaak.
Breng de slamelange op smaak met de olijfolie, zout en (versgemalen) peper.
Verdeel de pasta over 4 diepe borden en serveer de slamelange erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
580
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij