Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Pompoen Burgers
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Wachttijd
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Rasp of keukenmachine
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
g
pompoen
▢
55
g
hazelnoten
▢
5
sneetjes
volkorenbrood
▢
1
eetlepel
milde Indiase currypasta
▢
15
g
verse koriander of peterselie
fijngehakt
▢
2
eieren
losgeklopt
▢
3
eetlepels
olie
Instructies
Halveer de pompoen, verwijder de pitten, verdeel in schijven en snijd de schil eraf.
Rasp de pompoen grof met een rasp of in de keukenmachine en doe het in een kom.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur goudbruin en hak ze daarna fijn in de keukenmachine of in de vijzel.
Voeg het brood toe en verkruimel het in de keukenmachine of met de hand.
Roer de currypasta, 1 theelepel zout en de koriander erdoor.
Schep het broodmengsel bij de geraspte pompoen en voeg ook de eieren toe.
Meng alles goed en kneed het goed door elkaar.
Laat het pompoenmengsel 30 minuten rusten in de koelkast.
Verdeel het pompoenmengsel in 8 porties en vorm ze tot burgers.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers op matig hoog vuur in 10-12 minuten gaar, keer de burgers regelmatig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker op een broodje, met rode-uiringen en sla of met roergebakken prei en meergranenrijst.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de pittige smaak van deze pompoen burgers.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm