Verhit de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui goudbruin.
Voeg de sambal oelek en gemalen komijn toe en bak dit 1 minuut mee.
Voeg de dun gesneden winterpeen toe aan het uimengsel.
Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep 10 minuten doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de uitgelekte tuinbonen toe en verwarm ze 3 minuten mee.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de kruidige wortelsoep met tuinbonen in vier kommen of diepe borden.
Serveer met plakken stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de soep met versgebakken stokbrood voor een heerlijke maaltijd. Voor extra pit kun je extra sambal oelek toevoegen naar smaak.Je kunt de tuinbonen vervangen door andere bonen naar keuze, zoals kikkererwten of witte bonen.
Wijnadvies:
Een fruitige en lichtkruidige rode wijn zoals een Grenache of een Shiraz past goed bij de kruidige smaak van deze wortelsoep.