Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Provençaalse Rijstschotel met Brie en Noten
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
kookpan
Ingrediënten
▢
150
g
snelkookrijst
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
aubergine
in blokjes
▢
1
eetlepel
gedroogde Provençaalse kruiden
▢
75
g
gemengde noten
▢
150
g
brie
in blokjes
▢
125
g
cherrytomaten
gehalveerd
▢
2
lente-uitjes
in ringetjes
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze nog 5 minuten met de deksel op de pan staan.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de aubergineblokjes 5 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de gedroogde Provençaalse kruiden en de gemengde noten toe aan de wok en bak deze kort mee.
Meng de gare rijst door het groentenotenmengsel en schep alles goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de blokjes brie en gehalveerde cherrytomaten toe aan de rijstschotel en verwarm het geheel nog 2-3 minuten tot de brie begint te smelten.
Verdeel de rijstschotel over de borden en bestrooi met de ringetjes lente-ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze Provençaalse rijstschotel met een groene salade en eventueel wat glutenvrij stokbrood om in de romige brie te dippen.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Côtes du Rhône, past goed bij de Provençaalse smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
610
kcal
|
koolhydraten:
48
g
|
Protein:
21
g
|
Vet:
37
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm