Provençaalse Rijstschotel met Brie en Noten

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g snelkookrijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 75 g gemengde noten
  • 150 g brie in blokjes
  • 125 g cherrytomaten gehalveerd
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze nog 5 minuten met de deksel op de pan staan.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak de aubergineblokjes 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gedroogde Provençaalse kruiden en de gemengde noten toe aan de wok en bak deze kort mee.
  • Meng de gare rijst door het groentenotenmengsel en schep alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de blokjes brie en gehalveerde cherrytomaten toe aan de rijstschotel en verwarm het geheel nog 2-3 minuten tot de brie begint te smelten.
  • Verdeel de rijstschotel over de borden en bestrooi met de ringetjes lente-ui.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze Provençaalse rijstschotel met een groene salade en eventueel wat glutenvrij stokbrood om in de romige brie te dippen.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Côtes du Rhône, past goed bij de Provençaalse smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 610 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 21 g | Vet: 37 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm