Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Provençaalse Roerbaksoep met Runderreepjes
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wok of braadpan
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
275
g
Provençaals gekruide runderreepjes
▢
400
g
Provençaalse roerbakmix
▢
450
g
voorgekookte minikrieltjes
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g
▢
150
ml
rode wijn
▢
750
ml
vleesbouillon
van tablet
▢
100
g
groene olijven zonder pit
gehakt
Instructies
Verhit in een wok of braadpan de helft van de olie en bak hierin de runderreepjes op hoog vuur gedurende 1 minuut.
Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
Voeg de resterende olie toe aan de pan en roerbak de Provençaalse roerbakmix en krieltjes gedurende 1 minuut.
Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes, rode wijn en vleesbouillon toe aan de pan.
Breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 8 minuten zachtjes koken.
Voeg halverwege de kooktijd de runderreepjes toe.
Schep de soep in vier diepe borden en verdeel de gehakte olijven erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Provençaalse roerbaksoep met vers knapperig stokbrood.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
24
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
2.1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Rundvlees
/
Soep
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij