Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Roergebakken Bloemkool
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan of wok
Ingrediënten
▢
2
tomaten
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
2
cm
verse gemberwortel
geschild en fijngehakt
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
1
gedroogd chilipepertje
fijngesneden
▢
350
g
bloemkoolroosjes
panklaar
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Snijd een kruisje in de tomaten en leg ze 1 minuut in een kom met kokend water.
Spoel ze af onder koud stromend water.
Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel gedurende 30 seconden.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles gedurende 3 minuten.
Meng de blokjes tomaat en kerriepoeder erdoor en voeg een scheutje water toe.
Leg een deksel op de pan en laat nog 5 minuten op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige roergebakken bloemkool gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Riesling.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Azië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Koolhydraat arm
/
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm