Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidig Lamsvlees met Suikerpeultjes en Rijst
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok of grote koekenpan
Pan voor het koken van rijst
Ingrediënten
▢
125
g
wilde en witte rijst
pak à 250 g
▢
2
eetlepels
olie
▢
250
g
lamsboutlapjes à la minute
in reepjes gesneden
▢
1
rode ui
in halve ringen gesneden
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
300
g
suikerpeultjes
diepvries
▢
1
eetlepel
cajunkruiden
▢
125
ml
crème fraîche
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het droogstomen.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de lamsreepjes gedurende 1 minuut.
Bestrooi het lamsvlees met peper en zout.
Voeg de rode ui, knoflook, suikerpeultjes en cajunkruiden toe aan de wok en roerbak het gerecht nog 3 minuten.
Roer de crème fraîche door het gerecht en verwarm nog 2-3 minuten.
Schep de gekookte rijst op twee borden en verdeel het lamsgerecht erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit Kruidig Lamsvlees met Suikerpeultjes en Rijst past goed bij een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Malbec.
Voedingswaarden
Calories:
505
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
38
g
|
Zout:
1.6
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Rijst
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij