Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Broccolipuree met Verse Dille
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Aardappelschilmesje
Stamppotstamper
Ingrediënten
▢
400
g
kruimige aardappels
geschild en in stukken gesneden
▢
600
g
broccoli
in roosjes gesneden (inclusief stronk)
▢
65
ml
zure room
▢
2
eetlepels
verse dille
fijngehakt
▢
Enkele
druppels citroensap
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook.
Voeg de gesneden aardappels toe en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
Voeg de broccoliroosjes en -blokjes de laatste 5 minuten van de kooktijd toe aan de aardappels en kook ze samen beetgaar.
Giet de aardappels en broccoli af en stamp ze fijn met een stamppotstamper.
Voeg de zure room en verse dille toe aan de puree en roer alles goed door tot een smeuïge consistentie.
Breng de puree op smaak met enkele druppels citroensap, zout en peper.
Serveer de romige broccolipuree direct als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige broccolipuree met verse dille past uitstekend bij een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
4
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch