Was de mosselen; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg.
Breng de mosselen in de bouillon en de witte wijn aan de kook en laat ze 2-3 minuten koken, tot ze openstaan.
Neem de mosselen uit de pan en zet apart.
Hang een zeef boven een andere pan, leg er een theedoek over en schenk het mosselkookvocht erop.
Neem de mosselen uit de schelp en bewaar 12 mosselen in de schelp.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de bosui en bleekselderij 2-3 minuten.
Roer de crème fraîche erdoor, schenk het mosselvocht erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
Warm de laatste 5 minuten de mosselen mee.
Bestrooi de soep met fijngesneden dille voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze romige mosselsoep als voorgerecht, gegarneerd met verse dille.Serveer met stokbrood en een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, voor een heerlijke culinaire ervaring!