Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout tot deze beetgaar is.
Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de oesterzwammen (ongesneden) op hoog vuur gedurende 3-4 minuten, tot ze bruin en gaar zijn en al het vocht verdampt is.
Laat de gekookte tagliatelle uitlekken in een vergiet en vang een deel van het kookvocht op.
Smelt in de pastapan de roomkaas met een scheutje kookvocht snel.
Voeg de tagliatelle terug toe aan de pan en schep voorzichtig om, voeg indien nodig nog wat kookvocht toe.
Meng de basilicumreepjes door de tagliatelle.
Verdeel de tagliatelle over twee diepe borden.
Breng de oesterzwammen op smaak met zout en peper en leg ze op de tagliatelle.
Schaaf met een dunschiller grove krullen van kaas boven de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige tagliatelle met oesterzwammen gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay. Serveer met een frisse rucolasalade voor een complete maaltijd.