1snackkomkommer of ½ gewone komkommerin schijfjes gesneden
1little gem slakropjeper 2 verpakt, fijngesneden
200gfeta kaasin blokjes gesneden
20zwarte olijven zonder pit of kalamata-olijven
Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
4eetlepelsGriekse extra vierge olijfolie
1eetlepelrode-wijnazijn
4eetlepelsfijngehakte gemengde kruiden zoals oreganopeterselie en munt
Instructies
Maak de groenten schoon en snijd ze: tomaten in partjes, rode ui in halve ringen, groene paprika in reepjes, komkommer in schijfjes en little gem in fijne reepjes.
Rangschik de groenten op vier borden of meng ze voorzichtig in een slaschaal.
Strooi de blokjes feta en olijven over de salade.
Maal zeezout en zwarte peper over de salade en besprenkel met Griekse extra vierge olijfolie en rode-wijnazijn.
Strooi de fijngehakte kruiden over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verfrissende Griekse boerensalade direct en geniet van de heerlijke smaken!
Wijnadvies:
Deze Griekse boerensalade smaakt heerlijk met een lichte witte wijn zoals een Assyrtiko uit Santorini. De levendige citrus- en minerale tonen van de wijn vullen de frisheid van de salade perfect aan