Dompel de tomaten onder in het kokende water, snijd een kruisje in de onderkant en verwijder de schil.
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes.
Kook de prei gedurende 2 minuten in kokend water, laat uitlekken in een zeef.
Rol de basilicumblaadjes op en snijd ze in flinterdunne reepjes.
Halveer de scholfilets in de lengte, dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper.
Leg 2 stukken tomaat in het midden van elke filet en strooi er wat basilicum over.
Vouw de scholfilets over de vulling en steek vast met een cocktailprikker.
Doe de sausmix uit het pakje in een kom.
Roer de garnalen, fijngehakte peterselie en vermout erdoor.
Leg de scholrolletjes en prei op een groot bord en zet de kom met saus ernaast.
Leg de scholfilets op een grillplaat.
Voeg de prei toe wanneer de onderkant van de vis bijna gaar is.
Keer de vis voorzichtig om met een houten spatel en laat verder garen.
Verwarm wat van de garnalensaus in een pannetje op de grill.
Leg de schol en prei op borden en schenk de warme garnalensaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn snijdt door de romige garnalensaus en versterkt de smaken van de scholfilet.