Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Courgettesoep met Bieslooktoast
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
sjalot
fijngesneden
▢
150
g
courgette
in blokjes
▢
500
ml
groentebouillon van tablet
▢
4
eetlepels
droge witte wijn
▢
50
g
tuinerwten
diepvries
▢
15
g
verse basilicum
in reepjes
▢
4
sneetjes
witbrood
zonder korst
▢
150
ml
melk
▢
1
eetlepel
verse roomkaas
naturel, bijv. Mon Chou
▢
25
g
verse bieslook
fijngesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalot.
Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze even mee.
Schenk de groentebouillon en de witte wijn erbij en breng aan de kook.
Laat de soep met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten en het basilicum toe.
Rooster ondertussen het witbrood op een bakplaat aan beide kanten goudbruin.
Snijd de sneetjes horizontaal doormidden en laat ze nog 10 minuten in de oven omkrullen.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm in een andere pan de melk met de roomkaas en 2 eetlepels bieslook.
Klop het melk-roomkaasmengsel schuimig met een mixer of garde.
Verdeel de soep over 4 hittebestendige glazen kommen.
Schep het schuimige melk-roomkaasmengsel voorzichtig op de soep met een lepel.
Strooi de rest van de bieslook erover.
Serveer de soep direct met de bieslooktoastjes.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
10
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Jaargetijde:
Snel te maken