Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sherrysaus met Gedroogde Vijgen
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sinaasappel
▢
500
ml
zoete sherry
▢
1
kaneelstokje
▢
2
kruidnagels
▢
10
gedroogde
vijgen
in vanille, in reepjes
Instructies
Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel schil af.
Breng de sherry met de sinaasappelschil, kaneel en de kruidnagels aan de kook.
Laat het geheel 30 minuten op laag vuur inkoken (tot circa 300 ml).
Zeef de saus door een theezeefje.
Breng de saus met de gedroogde vijgen opnieuw aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de sherrysaus met gedroogde vijgen bij vanille-ijs, cheesecake of vanillekwark.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
1
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus