Snijd de steelaanzet van de rode peper af, snijd de peper vervolgens in flinterdunne ringetjes en verwijder de zaadjes.
Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit.
Halveer de plakken.
Meng in een kom de honing met het sinaasappelsap en het kaneelpoeder.
Schep de mango en peperringetjes door het honingmengsel.
Verdeel het mengsel over een kleine, lage ovenschaal en plaats deze 10 cm onder de hete grill.
Laat de mango in 5-8 minuten goudbruin en zacht worden, schep regelmatig om.
Let op dat de peperringetjes niet verbranden.
Verdeel het vanille-ijs over vier schaaltjes en schep de gegrilde mango met rode peper eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese past goed bij dit dessert. Hun fruitige aroma's zullen de smaken van mango en honing complimenteren zonder te overheersen.