Verhit in een soeppan 1 eetlepel olie en fruit de ui hierin goudbruin.
Roer de spinazie en de room door de gefruite ui en voeg 750 ml water toe.
Verbrokkel de bouillontabletten boven het ui-spinazie mengsel.
Roer goed door en breng aan de kook.
Laat het ui-spinazie mengsel op laag vuur met de deksel op de pan 10 minuten doorkoken.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak hierin de broodblokjes goudbruin.
Laat ze op keukenpapier even uitlekken.
Roer de kervel door de soep en warm het geheel op, maar laat niet meer koken.
Verdeel de soep over vier borden of kommen en bestrooi met de broodblokjes.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze romige spinazie-kervelsoep kan goed worden gecombineerd met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Hun frisheid en fruitige aroma's vullen de delicate smaken van de soep aan.